:: L O V E ::

"I may write anything I want, U may think anything U want"
"The right to write, it's mine. To judge ? it's yours"

Kami dah kahwin ! yeaayy !

Muhammad Zulfa Nabil

Saturday, July 28, 2012

:(


kenapa bila sekali dah kena TIPU, rasa susah nak PERCAYA lagi ? ?


TRUST needs to be EARNED, not WASTED ! !


if only you are in my SHOE then you will know what i am feeling now :(





















Friday, July 27, 2012

sedangkan lidah lagi tergigit :)

     Dalam 2 bulan ni, hubungan aku dgn dia byk masalah...byk salah faham...aku dgn dia kerap sgt bergaduh sampai dua2 rasa bosan and aku sendiri rasa give up nak terus kan...apa punca gaduh ? tak tahu lah...tapi aku rasa dia mcm byk berubah...aku mintak dia jelaskan, dia ckp dia rasa dia mcm biasa je...aku x puas hati jadi aku pendamkan je...lama2 aku jadi memberontak...teruk juga lah aku dgn dia masa tu...dia buat aku balas balik, aku buat dia balas balik...last2 tak kemana...aku panggil dia bincang and aku jelaskan aku cuma nak 'dia buat aku ketawa macam dulu balik, senang hati walaupun ada masalah and bahagia je '...akhirnya itu yang berkesan...betul lah dalam hubungan, balas dendam tu tak bawa kemana....perbincangan juga yang elok :)
     Ada juga beberapa cerita aku dengar pasal dia dari kawan2 dia...aku tak tahu nak percaya ke tak...aku tanya dia sendiri dia tak mengaku...aku tak puas hati jadi aku cuba tanya sampai aku puas hati...last2 ada satu cerita ni dia mengaku....aku rasa kecewa gila...memang aku mengamuk teruk masa tu...mungkin dia menyesal, dia berjanji takkan ulang benda yang sama lagi...cerita2 lain, sumpah dia tak mengaku...wallahualam...pada aku, kalau benda tu fitnah fitnah lah....tp kalau betul, satu hari nnt akan keluar juga kebenarannya
    Tapi sekarang ni semua dah back to normal...baru aku faham orang kata pasang surut dalam perhubungan...walaupun jauh untuk sementara sekarang ni tp alhamdulillah semuanya ok...aku and dia sentiasa berhubung and jumpa bila ada kesempatan....aku banyak belajar jadi sabar and belajar untuk sentiasa beri yang terbaik...semoga jodoh aku dengan dia, semoga semuanya dipermudahkan...aminnn :)


i forgive all your mistakes
i won't be able to forget those mistakes,
but i'll try to tolerate
i know there's no one perfect
me and you both have flaws
hope these flaws will make us
COMPLETE

Thursday, May 31, 2012

cerita tentang cinta hati saya si chentahati

ZULFAKAH BIN NORAZRI: nama dia yg saya sayang :) hari ni tibatiba terasa nak tulis semua cerita pasal dia & kami....macamana kami kenal, macamana kami couple & bahagia sampai sekarang...alhamdullilah
   Kami kenal masa saya dengan kawan saya wanda tengah lepak2 minum starbucks kat padang DP..hahaha..a group of guys dtg kat kita orang datang ushaaaa...hahaha...so that was the first time i met him...tak pernah terfikir perjumpaan yang sajasaja macam tu rupanya permulaan jodoh kami....walaupun at first jarang contact sebab aku dah ada BF, tp dah takdir jodoh aku dengan BF aku masa tu tak panjang...masa aku tengah sedih and susah tu lah dia yang datang ushaa masa kat DP ni selalu ada...harihari ada untuk aku sampai aku terasa terbiasa dia ada...finally aku yang mengaku dulu aku suka dia and aku dah tak nak cari dia lagi sebab aku tak nak perasaan aku pada dia makin banyak....bila aku cube nak jauh, tak sangka dia pun mengaku yang dia ada perasaan kat aku juga...heheheee....since that, kami makin rapat...dia teman aku sahur dan buka puasa samasama setiap hari....lama juga kami macam tu, sampai lah aku balik kampung sebab nak raya baru dia cakap nak couple...bila ingat balik macam mana dia cakap masa nak ajak couple tu memang kelakar sangatsangat...memang gelak bila teringat....hahaha....biar lah yang ni aku seorang je yang tahu....rahsia kami :)
   Dari mula couple sampai lah sekarang, aku and dia jadi makin rapat dan rapat dan rapat lagi....selalunya in relationship, mulamula 2 3 bulan je yang okay kan....tapi kami makin hari makin tak boleh jauh...kalau boleh pun sekejap je...beberapa jam je....hahaha...aku senang sangat rasa rindu kat dia...mungkin sebab aku rasa selesa bila dia sentiasa ada dengan aku...tipu kami tak pernah gaduh...kami gaduh teruk gila, tapi setiap kali lepas gaduh mesi jadi lagi okay...aku makin faham dia, dia makin faham aku....kami sama walaupun banyak beza.....hahaha...selalunya dulu aku selalu percaya, dalam relationship seorang tu bagi lebih, seorang lagi mesti bagi kurang...sekarang aku tak percaya macam tu dah...sebab aku dengan dia bagi samasama banyak...banyak mana aku bagi, banyak tu juga lah dia balas balik
   Aku dengan dia beza umur jauh sangat..7 tahun...walaupun aku nampak muda and dia nampak tua, tapi tu lah hakikat dia....dia lagi muda dari aku...tapi aku tak kisah....aku pun tak kisah naik motor dengan dia...tak kisah dia dah tak nak belajar...tak kisah dia kerja biasabiasa je....ramai orang tak faham kenapa aku pilih dia...orang yang tak ada kat tempat aku tak kan faham....kami susah senang samasama, dia jaga aku elok, dia bagi aku kasih sayang yang cukup and tak pernah lagi kami nak mati sebab tak cukup duit nak makan....hanya aku je yang tahu macam mana dia bersusah payah buat macammacam kerja untuk tanggung aku...sebab ni lah aku banyak berubah untuk dia...dia berkorban untuk aku, aku berubah untuk dia
   Perasaan aku pada dia susah nak bayang kan...aku cuma boleh nak cakap, setiap kali dia bawa aku balik rumah family dia, perasaan aku masa ada atas motor on the way pergi rumah dia tu, rasanya macam esok nak raya...haa tu lah yang aku rasa....setiap kali okayyyy....rasa sebak, sayu and bahagia tu...sama macam apa yang aku rasa setiap kali malam raya....korang tak kan faham kot kecuali korang pun pernah rasa apa yang aku rasa ni :)
   Aku nak kata thanks kat dia sebab banyak berkorban and berubah untuk aku...banyak ubah perangai yang tak elok aku....ubah aku dari cerewet makan jadi tak berapa nak cerewet sekarang ni....thanks buat aku rasa walaupun hidup tak berapa senang tapi bahagia dengan apa yang ada....thanks terima aku seadanya....thanks buat aku rasa ada orang yang boleh sayang aku macam mana aku sayang dia...thanks for everything eventhough i know this is not enough to show u my gratitude....I LOVE U LIKE I NEVER LOVE SOMEONE BEFORE...sayang sampai syurga :)

Wednesday, May 30, 2012

Lobak & Strawberry :D

hihihi mesti pelik kan mane datang lobak & strawberry ni...xpa2, let me explain......
now, nama panggilan chentahati saya yang baru adalah LOBAK...kenapa ? ? sebab badan dia nampak mcm lobak wakakakaaaa ! bahagian atas badan lebar, pinggang ke bawah pulak kecik macam lobak...lebih tepat lagi, lobak yang color oren tuuuuuu haha...ni lah akibat kalau x suka makan lobak..dapat lah boyfriend lobak...hehehee


STRAWBERRY ? ? boyfriend saya cakap kepala saya besar macam strawberry....OH NOOOO ! ! !

Friday, May 4, 2012

budak baru belajar balik semula

wow da lebih setahun rasanya x update...semua sebab lupa password -__- now idk what to update...so much things i've missed to tell...what a waste *sigh*
currently i live my life a bit different from before...diff bf, diff close friends, diff place, diff environment, diff way to have fun and bla bla bla...kadang2 rindu gila nak balik ke KL....5 years in there and now i'm stuck in a place that i never had thought i would be here...pretty uneasy at first till i found new close friends yg sama kepala je and now i appreciate them for making me loving melaka :D
errr dunno what more to say here...mcm pending pulak rasa...haha...guess i'll stop here till my next post..see ya :D